HAMAS’tan YAHUDİ Yasasına Karşı CEPHE Çağrısı

Heniyye mektubunda Malezya Başbakanına Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına karşı planlı saldırıları, yerleşim alanlarını genişletmesi, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik baskınları ve Yahudileştirme çabaları, Gazze’ye uyguladığı zalim abluka ve Siyonist rejim zindanlarında bulunan Filistinli esirler konusunda bilgi verdi.

Heniyye mektubunda, “Yeni kanun Siyonist rejimin Filistin halkına ve toprağına yönelik planlı saldırılarının ve terörün bir halkasıdır. Bununla işgal altındaki Kudüs şehri hedef alınmaktadır. Şehrin ana damarlarını kopararak yerleşim planları kapsamında geri kalan Filistin topraklarını da yutmak istiyor. İşgal rejiminin en son onayladığı ‘Yahudi Ulus Devleti Kanunu’, Filistin halkının hakkına, hukukuna, vatanına ve toprağına bir saldırı, İslam ümmetiyle dünyanın özgür insanlarına karşı da bir meydan okumadır. Aynı şekilde mültecilerin dönüş hakkını ve tazminat hakkını güvence altına alan uluslararası camianın kararlarını da hiçe saymaktır” dedi.

Heniyye mektubunda Mahatir Muhammed’den Siyonist rejimin bu ırkçı kanununa karşı kanunu reddederek ve kınayarak tavır almasını ve kanunun uygulanmasını engellemesini istedi.

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset geçen Perşembe günü 55 karşıt ve 2 çekimser oya karşı 62 oyla Yahudi Ulus Devleti Kanununu onayladı.

Kanun işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde kurulan işgalci İsrail rejimini Yahudilerin ulusal vatanı kabul ediyor.