Hamas ve Hizbullah Heyetleri, Lübnan’da Görüştü

Hamas Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye’nin başkanlığındaki bir heyet akşam saatlerinde, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın Filistin’le ilişkiler sorumlusu Hasan Hubbullah ve onun yardımcısı Atallah Hammud’la bir araya geldi. 

Hamas heyetinin içinde ayrıca hareketin Lübnan temsilcisi Ahmed Abdülhadi, Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi üyesi Usame Hamdan ve hareket liderinin iletişim sorumlusu Tahir En-Nunu’nun yer aldığı belirtildi. 

Görüşmeye katılanlar Filistin davası aleyhine geliştirilen tüm projelere karşı olduklarını dile getirirken İsrail işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren ülkeleri de yanlış adımlarından geri dönmeye çağırdı ve bu normalleşmelerin sadece siyonist işgal rejiminin işine yaradığını, Filistin davasına ise sadece zarar verdiğini dile getirdiler. 

Görüşmede ayrıca işgal zindanlarındaki esirlerin verdiği onur mücadelesi de gündeme getirildi ve görüşmeciler bu mücadeleye desteklerini, esirlerin direnişlerini selamladıklarını ifade ettiler. 

Görüşmede Hamas ile Hizbullah arasında direniş ve ortak gelecek ilkeleri üzere ilişkilerin sürdürüleceği vurgulandı.