Hamas: Ummu’l-Hayran Yıkımı, Irkçı Cinayettir

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Siyonist savaş makinasının Ummu’l-Hayran köyünde yaptığının Filistin halkına yönelik ırkçı bir cinayet ve tehlikeli bir gelişme olduğunu ifade etti.

İzzet Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin köydeki bir mahalleyi yıkma girişimine direnen Filistinlileri selamladı.

İşgal güçlerinin Ummu’l-Hayran köyüne bazı evleri yıkmak için bu sabah erken saatlerde düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmalarda bir Filistinli şehit oldu ve dört kişi de yaralandı. Sabah yaşanan olaylar sırasında bir işgal polisi de hayatını kaybetti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Abdullatif El-Kanua da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Filistinli varlığına yönelik saldırılarının başarılı olamayacağını söyledi.

Açıklamasında El-Kanua, işgalcilerin Filistin halkına yönelik ihlallerinin, evlerini yıkmasının, En-Nakab’taki ve Ummu’l-Hayran köyüne baskınlarının, Kalendiya’daki cinayetlerinin Filistin halkının varlığını hedef aldığını bildirdi.