HAMAS: TRUMP Irkçı ve İşgalci İSRAİL’in Destekçisi

Burhum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’te yaptığı açıklamaların tamamen ırkçı olduğunu belirterek, söz konusu açıklamaların yeni bir İsrail apartheid rejiminin temellerini attığını ve Filistin halkına yönelik nefreti körüklediğini ifade etti.

GÖZAT  HAMAS: MÜSLÜMAN Liderlerin TRUMP'a Tepkisizliği UTANÇ VERİCİ

Trump’ın Yahudilerin Kudüs’teki varlığının tarihi ve ebedi olduğu yönündeki açıklamalarının tarihi gerçekleri saptırmak olduğunu kaydeden Burhum, UNESCO ve ESCWA’nın Kudüs’ün Filistin halkına ait olduğunu ve kentte Yahudilerin hiçbir hakkı bulunmadığını ifade eden kararlarını hatırlattı.

Amerika’nın politikalarının tamamen işgal rejimi yanlısı olduğunu belirten Burhum, bu politikaların işgal rejimini Filistinlilere yönelik daha çok cinayet işlemeye teşvik edeceğini bildirdi.

GÖZAT  Filistin İSLAMİ CİHAD: Trump'ın Arabistan Zirvesinin Amacı TEFRİKA - FİTNE

Hamas sözcüsü, ABD’nin işgal rejimi yanlısı politikalarına karşı koymak için herkesin katılacağı ve sabiteleri koruyan milli bir strateji etrafında birlik olma çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, işgal altındaki Kudüs kentine yaptığı ziyaret sırasında başkanlığı süresince işgal rejimini Hamas’ın füzelerine karşı koruma sözü verdi.