HAMAS: Tehditlere Boyun Eğmeyiz

El-Berdevil, memur maaşları krizinin Gazze Şeridi’ne boyun eğdirmek için çıkarılmış yapay bir kriz olduğunu ifade etti.

Salah El-Berdevil, Gazze’de Filistinli grupların gerçekleştirdiği toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, toplantının elektrik krizi, maaş krizi, uzlaşı ve benzeri konularda hareketin görüşünü anlatmak amacıyla Hamas tarafından düzenlendiğini söyledi.

GÖZAT  Hamas: Gazze SADECE ALLAH'A BOYUN EĞER

Hamas’ın sunduğu çözüm önerilerine ve söz konusu çözümleri kimin engellediğine vatansever herkesin şahit olmasını istediklerini bildiren El-Berdevil, Filistinli grupların ve akil insanların bu dönemde güçlü bir tavır ortaya koymaları gerektiğini bildirdi.

Salah El-Berdevil, Amerika ve İsrail’in Filistin halkının kaderi olmadığını, Filistinlilerin işgal rejiminin burnunu birçok kez sürttüğünü ve gelecekte de sürteceğini belirtti.

GÖZAT  HAMAS: Bütün Baskılara Rağmen İSRAİL'İ ASLA TANIMAYACAĞIZ!

Memur maaşları sorununun mali krizden kaynaklanmadığını belirten El-Berdevil, Mahmud Abbas’ın Washington’da gerçekleştireceği görüşmeler öncesi Gazze’ye boyun eğdirmek amacıyla kasıtlı olarak çıkarılmış yapay bir kriz olduğuna işaret etti.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum da yaptığı açıklamada, Filistinli gruplara Katar Dışişleri Bakanı’nın Hamas’a ve Abbas’a sunduğu çözüm önerisi hakkında bilgi verildiğini söyledi.