HAMAS: Sükunet, İSRAİL’in Ateşkese Uymasına Bağlı

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin misillemesinin işgal ordusunun saldırılarının seviyesine bağlı olduğunu söyledi.

Ateşkesin yeniden sağlanmasının mümkün olduğunu belirten Heniyye, sükunetin korunmasının işgal rejiminin saldırılarını durdurmasına ve anlaşmaya uymasına bağlı olduğunu ifade etti.

Heniyye, işgal rejiminin anlaşmaya uymamasının ve zaman kazanmaya çalışmasının gerginliğe yol açtığını ve işgal ordusunun cinayetlerinin gerginliği daha da yükselttiğini, başta İzzeddin El-Kassam Tugayları olmak üzere direniş güçlerinin görevini yerine getirdiğini belirtti.

İşgal güçlerinin Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine ateş açmayı bırakması ve Gazze halkının onurlu bir şekilde yaşaması için ablukayı kaldırması, başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarında işgale son vermesi gerektiğini söyleyen Heniyye, aksi takdirde daha birçok savaşın olacağına dikkat çekti.

Filistin halkının ve İslam ümmetinin Ramazanını kutlayan Heniyye, bu yıl Ramazan gelirken direnişin de işgal güçlerinin cinayetlerine karşılık vererek kahramanlıklar yazdığını söyledi.

Cuma günkü gösterilerde işgal güçlerinin göstericilere ateş açtığını ve daha sonra sınırdan uzakta mücahitlere saldırdığını hatırlatan Heniyye, direnişin tüm gruplarıyla işgal güçlerine karşılık verdiğini belirtti.

Heniyye, işgal ordusunun gerginliği planlı olarak tırmandırdığının anlaşılması, evlerin ve hükümet binalarının bombalanması üzerine direnişin misilleme saldırılarını genişlettiğini bildirdi.