HAMAS: Şehitlerin KANI, Seçim Malzemesi Değil!

Hamas, işgalci İsrail’in Filistin halkının kanını ve Gazze ablukasını seçim malzemesi yapmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün devam edeceğini bildirdi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü koruyacaklarını belirten El-Hayye, “Gösterilerle gerçekleştirilen anlaşmalara işgal rejiminin uymasını nasıl sağlayacağımızı biliyoruz” dedi.

İşgal rejiminin önünde isteyerek ya da istemeyerek anlaşmalara uymaktan başka yol olmadığını belirten El-Hayye, söz konusu anlaşmaları söküp alan Gazze’nin işgalciler için kolay lokma olmadığını ifade etti.

“Hiç kimseden yardım dilenmiyoruz. Topraklarımızda sebat ediyoruz. Direnişimizi ve yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” diyen El-Hayye, Gazze’nin direnişin adresi olduğunu ve Filistin davasının geri kalanına darbe vurmanın sahnesi olmasının istendiğine dikkat çekti.

Filistin davasının hedefte olduğunu ve birlikte mücadeleye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden El-Hayye, Yüzyılın Anlaşması’nın sadece Filistin davasını değil Arap ülkelerini ve İslam ümmetini de hedef aldığını belirtti.

El-Hayye, “Amerikalılar ve Siyonistler Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşması karşısında dimdik durduklarını görünce doğrudan Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkileri normalleştirme işlemlerine başladılar” dedi.

Hamas lideri, Filistin Yönetimi’nin memur maaşlarını kesmesinin ve Gazze Şeridi’ne uyguladığı yaptırımların da Filistin halkının direnişine darbe vurma amacı taşıdığını söyledi.