HAMAS: Filistinli MÜLTECİLERİN Dönüşü İnsani Bir HAK

Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle basın açıklaması yapan Mülteci İşleri Ofisi, Mülteciler Günü’nü Filistinli mültecilerin artan sorunları gölgesinde ve UNRWA’nın yardımları kıstığı bir süreçte yâd ettiklerini ifade etti.

Filistinli mültecilere yardım etme; onlara barınak, yiyecek, ilaç ve eğitim imkanları temin etmenin UNRWA’nın görevi olduğuna dikkat çeken Hamas, Filistinli mültecilerin asli diyarlarına tekrar geri dönünceye kadar hizmetlerini sürdürmenin UNRWA’nın sorumluluğu dahilinde olduğunu kaydetti.

Uluslararası camiadan Filistinli mültecilerin sorunlarına duyarlı olmasını isteyen Hamas hareketi, Filistinlileri misafir kabul eden özellikle Lübnan devletinden mültecilere sosyal ve insani haklarını vererek onların onurlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamasını istedi.

Siyonist çetelerin Filistin topraklarını işgal etmeye başladığı 1948’den beri yüz binlerce Filistinli köyünden, beldesinden ve şehrinden göç etmek zorunda kaldı. Dünyanın dört bir yanında yaşamak durumunda kalan Filistinliler asli vatanları olan Filistin topraklarına geri dönmeyi dört gözle bekliyorlar.