HAMAS Liderinden Trump’ın Kararına Karşı İNTİFADA ÇAĞRISI

Heniyye, Trump’ın Kudüs konusundaki kararına karşı Filistin halkının intifada ateşini yakacağını ifade etti.

Hamas lideri, ABD Başkanı’nın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin ardından yaptığı konuşmada, Filistin halkının işgalcilere karşı intifadaya gücünün yettiğini, Kudüs’e ve Filistin’e yönelik yeni komploya karşı koymak için politikalar ve strateji belirlemeleri gerektiğini bildirdi.

Heniyye, birleşik Kudüs’ün doğusuyla ve batısıyla Filistin, Arap ve İslam toprağı olduğuna, Kudüs’ün tümünün Filistin’in başkenti olduğuna dikkat çekti.

Filistin’in denizden nehre bir bütün olduğunu ve iki devlete bölünmeyi kabul etmeyeceğini kaydeden Heniyye, işgal rejiminin Filistin topraklarındaki varlığını hiçbir zaman tanımayacaklarını dile getirdi.

Hamas lideri, Kudüs’e ve Filistin’e yönelik tehlikeli komplo karşısında Filistin’de önceliklerin yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kıldığını ve Trump’ın kararının sözde barış görüşmelerini tamamen ve sonsuza kadar toprağa gömdüğünü ifade etti.

Uzlaşı yönündeki adımların hızlandırılması çağrısında bulunan Heniyye, Filistinli grupların acilen toplanmalarını istedi.

Heniyye, “Halkımızın Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da gerçekleştirdiği gibi bir intifada istiyoruz” dedi.