Batı Medyası Gazze Savaşında Zalimin Yanında

Batı medyası bir kez daha Gazze savaşında kendinin gerçek yüzünü dezenformasyon bilgileri ve yalan dolan haberleriyle ortaya koyarak, zalim İsrail rejiminin mazlum numarasını desteklerken, tam abluka ve bombardıman altındaki mazlum Gazzelerin yaşadıkları dramı görmezden gelmeyi tercih etti.

Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından tarafsızlık iddialarını görmezden gelen Batılı ana haber çevreleri, Siyonist İsrail’in çıkarları doğrultusunda sahte haberler yayınlıyor ve aynı zamanda rejimin mazlum Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarını meşrulaştırma ve haklı çıkartmaya çalışıyor.

Siyonist İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne başlattığı acımasız saldırının üzerinden iki haftayı aşkın bir süre geçti. Filistin’deki olayların Batı medyasından nasıl aktarıldığına bakıldığında, Batılı ana akım medya kuruluşlarının tek taraflı ve profesyonel olmayan faaliyetlerde bulunduğuna ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine dair birçok kanıt görülebilir.

Pek çok Batılı medya, son iki haftada işgalci rejimin çeşitli cinayetlerini haberlerinde aktarmazken, Siyonist rejimin anlatılarını anlatmaya ve böylece katil rejimin yanında yer almaya çalıştı. Bunun en bariz örneği, İsrail medyasının yanı sıra ABD merkezli CNN ve ABC TV kanalları ve İngiltere merkezli  BBC televizyonunun, savaşın ilk günlerinde 40 İsrailli çocuğun Hamas savaşçıları tarafından başları kesilerek öldürüldüğü yönündeki iddialarıdır.

ABD Başkanı Joe Biden bile buna tepki gösterdi ama çok geçmeden Batı ve İsrail medyası da bu iddianın yalan olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.
Aynı iddialar, Gazze’deki El-Ehli hastanesi cinayetinde de tekrarlandı ve Batı medyası en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan Filistin İslami Cihad Hareketi’ni suçlu göstermeye çalıştı. Biden ise işgal altındaki topraklara yaptığı ziyarette İsrail’i bu barbarca eylemin yükünden kurtarmaya çalıştı.

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran saldırıyla ilgili bebek katili İsrail ordusu İslami Cihad Hareketi’ni suçlarken, direniş grubu bu iddiaları reddetti ve “uydurma” olarak tanımladı.
Gazze’de yaşanan gelişmeleri canlı aktaran BBC’nin haberlerini analiz eden Al Jazeere televizyonunun internet sitesinde yayınlanan bir yazıda, İngiliz yayın kuruluşunun haberlerinde İsrail’in füze ve roket saldırılarının  etkisini azaltmak amacıyla Gazze şehitleri için “öldü” ifadesi kullandığı, ancak İsrail’in verdiği kayıplar için “öldürüldü” tabiri kullandığı kaydedildi.

BBC de İsrailli çocukların katledilmesi veya İsrailli kadınlara tecavüz edildiğine dair sahte haberleri servis eden medya kuruluşlarından biriydi ve daha sonra bu asılsız iddiaları yayınladığı için özür diledi.
Batı medyasının Siyonist rejimi desteklediğini gösteren bir diğer olay da, yüzlerce Filistinlinin şehit olduğu ve binden fazla kişinin yaralandığı El Ehli hastanesine düzenlenen roket saldırısıyla ilgiliydi.

Hastane saldırısından bir gün önce, BBC’nin yayınladığı “Hamas hastanelerin ve okulların altına tünel mi inşa ediyor?” başlıklı haberi ise şüphe yarattı. BBC’nin söz konusu haberiyle İsrail’e adeta “Orayı vur, tam orayı” diye hedef gösterdiğine yönelik yorumlar ortaya çıktı.

BBC’nin hastane ve okul gibi kamu binalarının altında Hamas tünelleri olduğuna dair iddiaları, bir kanıta, tanığa, belgeye değil de bu yöndeki haberlere dayanıyor.
Siyonist rejimin alçak saldırısını meşrulaştırmaya çalışan CNN de İsrail ordusunun şu iddiasını tekrarladı: Hamas’ın işgal altındaki bölgelere roket atarken hata yapmış olabilir ve roket  Gazze Şeridi’ndeki hastaneye düşmüş olabilir.
Middle East Eye internet sitesi de yayınladığı bir analizde, “İşgal altındaki toprakların güneyinde 40’ İsrailli çocuğun öldürülmesi haberinin Batı medyasında geniş yankı buldu.” denildi. Buna göre İngiliz medyası Daily Mail, China Magazine, Times ve Daily Telegraph, herhangi bir belge sunmadan 40 İsrailli çocuğun öldürüldüğüne dair sahte haberi servis etti.

İşte biraz önce verdiğimiz tüm örneklerden, Batı medyasının gasıp Siyonist rejimin işlediği cinayetleri ya görmezden gelip, ya da sesiz kalıp, kendi yöntemleri ile mazlum Filistinlilere karşı yapılan zulümleri desteklediği net bir şekilde görülmekte. Bu da doğaldır çünkü Biden gibi bir lider, Gazze’deki hastanenin bombalanmasını Hamas’a mal etmeye çalışırken, Batı medyasının da nasıl hareket edeceği bellidir.