HAMAS Liderinden GAZZE İçin 3 Farklı SENARYO!

İslami Direniş Hareketi Hamas Gazze Lideri Yahya Sinvar’ın, abluka altındaki Gazze’deki durumu ile ilgili üç senaryo önerdiği iddia edildi.

İsrailli Haaretz gazetesinin haberine göre, İslami Direniş Hareketi Hamas Gazze Lideri Yahya Sinvar’ın, geçen hafta uluslararası çeşitli örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda Gazze’deki durumu ile ilgili üç senaryo önerdiği belirtildi.

Haberde, toplantıya katılan temsilcilerin söz konusu senaryoları işgalci İsrail makamlarına sunduğu kaydedildi.

Yahya Sinvar’ın teklif ettiği birinci senaryoda, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Gazze’deki durumun sorumluluğunu üstlenmesi gerektiği yazıldı.

İkinci senaryoda ise Sinvar’ın abluka altındaki Gazze’nin yönetiminin ya Birleşmiş Milletler’e veya Mısır yönetimine devredilmesi çağrısı yaptığı ileri sürüldü.

Üçüncü senaryoda ise Yahya Sinvar’ın “İslami Direniş Hareketi Hamas’ın işgalci İsrail’e karşı savaş açacağı bunun sonucunda ise uluslararası toplumun Gazze’de hem Filistin yönetiminin hem de Hamas’ın kabul ettiği hükümeti tesis edecek” teklifini sunduğu belirtildi.

Öte yandan, haberde, Sinvar’ın tüm üç senaryoda da İslami Direniş Hareketi Hamas’ın silahını bırakmayacağını belirttiği kaydedildi.