HAMAS’tan Kapsamlı SEÇİM Çağrısına Destek!

Hamas, Demokrasi Platformu’nun kapsamlı bir seçim yapılması çağrısını memnuniyetle karşılayarak, seçim çağrısına desteğini açıkladı.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uzlaşıyla kurulacak ulusal birlik hükümetinin gözetiminde seçim yapılması çağrısını tamamen desteklediklerini söyledi.

Hamas, siyasi krizi aşmak ve milli projeyi yerinde saymaktan kurtarmak için Filistinli tüm taraflarla ve gruplarla işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.

Hamas ayrıca, tüm sorunların çözüm kapısı olan kapsamlı ve ön şartsız diyalog seçeneğine bağlı olduğunu dile getirdi.

Bedran, hangi gerekçeyle olursa olsun siyasi ortakların dışlanmasını ve vatanın geleceğiyle ilgili konularda tek başına karar verme politikasını reddettiklerini ifade etti.

Filistin Demokrasi Platformu, tüm grupların ortak olacağı ulusal birlik hükümetinin gözetiminde kapsamlı bir seçim yapılması çağrısında bulunmuştu.

Demokrasi Platformu, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin’deki siyasi krizin yeni bir hükümet kurmakla çözülemeyecek kadar derin olduğunu belirtti.

Geçen yıl Aralık ayında kurulan Demokrasi Platformu’nda Halk Cephesi, Demokratik Cephe, Halk Partisi, Filistin Ulusal Girişimi, Filistin Demokratik Birliği (Feda), bağımsız şahsiyetler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yer alıyor.