HAMAS: İsrail’in Cinayetleri Karşılıksız Kalmayacak

Hamas siyonist düşmanın özel cinayet timinin Cenin’deki İbnu Sina Hastanesi’ne sızarak şehit ettiği üç Filistinli genç için taziyede bulunurken, işgal rejiminin cinayetlerinin kesinlikle karşılıksız kalmayacağını dile getirdi. 

Hamas yaptığı açıklamada, siyonist işgal güçlerinin İbnu Sina Hastanesi’nin içine sızarak biri hasta yatağında tedaviye alınmış durumda olan üç Filistinli genci şehit etmesinin bütün yönleriyle savaş suçları özelliklerini taşıyan bir aşırılık olduğunu ve işgal rejiminin cani ellerinin Gazze’den Cenin’e kadar tüm Filistin halkının fertlerine uzanmakta olduğunu gösterdiğini dile getirdi. 

Hamas açıklamasında, İbnu Sina Hastanesi’nde şehit edilen Kassam mücahidi Muhammed Velid Celamine’yi, Cenin Tugayı’nın kurucularından mücahit Muhammed Eymen El-Gazzavi’yi ve mücahit Basil Eymen El-Gazzavi’yi kutsal toprakların bekçiliğini yapan Filistin halkının, Arap toplumlarının ve tüm İslam ümmetini kahramanları olarak bağırlarına basarken, bu cinayetin cezasız kalamayacağının da bilinmesini istediklerini ifade etti.

Hamas direnişin, işgali dize getirinceye ve gasp edilmiş hakların tümü geri alınıncaya kadar mücadele etme konusunda halkına söz verdiğini, korkak düşmanın suikastlarının ise onu korkutamayacağını vurguladı. 

Siyonist işgalcilerin özel bir cinayet timi bugün sabah Cenin’deki İbnu Sina Hastanesi’nin üçüncü katına sızarak, daha önce yaralanmış ve yarı felçli durumda burada tedavi gören Basil Eymen Gazzavi’yi, onun kardeşi ve Cenin Tugayı kurucularından Muhammed Eymen Gazzavi’yi ve hastanede onlarla birlikte bulunan ve Kassam Tugayları’nın Cenin’deki komutanlarından olan arkadaşları Muhammed Velid Celamine’yi şehit etmişlerdi. Video görüntülerinden suikast timinin elemanlarının üçüncü kata çıkmak için doktor, hemşire ve kadın kıyafetleri giydikleri, bir kişinin de engellilere özel tekerlekli sandalyeyle götürüldüğü tespit edildi.