Hamas ve İslami Cihad: İsrail Ordu Raporu YENİLGİNİN İTİRAFI

Hamas ve İslami Cihad, işgal rejimi devlet denetçisi ve ombudsmanı Joseph Shapira’nın raporunun Filistin halkının ve direnişinin işgal rejimini yenebileceğini ispat ettiğini ve raporun 2014’te Gazze Şeridi’ne açılan savaşın başarısız olduğunun itirafı niteliğinde olduğunu söyledi.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, uzun yıllar işgal ordusunun yenilmez olduğu propagandasının yapıldığını fakat Filistin halkının ve direnişinin işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ifade etti.

GÖZAT  Hamas: 10 Binlerce Kassam Mücahidi Savaşa Hazırlanıyor

2014 yılındaki savaşta Gazze halkının işgal ordusuna karşı büyük bir direniş ortaya koyduğunu belirten Kasım, başta silahlı direniş olmak üzere sadece direniş seçeneğinin Filistin halkını koruyabileceğini ve haklarını geri alabileceğini bildirdi.

İslami Cihad sözcüsü Davud Şihab ise raporun, işgal rejiminin 2014’te Gazze’ye yönelik saldırılarında başarısız olduğunun kabulü olduğunu söyledi.

GÖZAT  İslami Cihad: Korsan İsrail Belirtilenin Aksine Zor Durumda

Şihab, raporun yankıları ile İsrailli partiler arasındaki çekişmelerden Filistin halkına vazife çıkarılmaması konusunda uyarıda bulundu ve Filistin direniş güçlerinin herhangi bir saldırıyla mücadele için hazırlandığını belirtti.

İşgal rejimi devlet denetçisi ve ombudsmanı Shapira, işgal ordusunun 2014’te Gazze’ye düzenlediği ve 2 bin 158 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 11 binden fazla kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin raporunda, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, eski savaş bakanı Moşe Yaalon, eski genelkurmay başkanı Beni Gantz ile diğer askeri yetkilileri yeterince hazırlık yapmadan saldırıyı başlatmak ve Hamas’ın kazdığı tünellerle ilgili istihbarat raporlarını gizlemekle suçlamıştı.