Hamas, İran’da: Ümmeti Savunmada En Ön Saftayız!

Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, ümmetin birlik ve bütünlüğünü hedef alan Siyonist projeye karşı mücadelede Hamas’ın İslam ümmetinin ilk safında yer aldığını söyledi.

Tahran’da İran Dini Lideri Seyyid Ali Hamaney ile görüşen El-Aruri, İslam ümmetinden resmi ve sivil düzeyde Filistin halkına destek vermesini istedi.

Filistin halkının ve gruplarının işgale karşı direnişten vazgeçmeyeceğini belirten El-Aruri, Batı Yaka ve Kudüs’teki Yahudileştirme faaliyetlerine karşı koyacaklarını ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kıracaklarını ifade etti.

El-Aruri, Hamas’ın ve Filistinli grupların askeri güç alanında sağladığı ilerlemenin geçmiş yıllarla kıyaslanamayacağını, direnişin bugün işgal altındaki toprakların her noktasını vurabileceğini bildirdi.

Filistin halkı birlik olduğu ve İslam ümmeti tarafından desteklendiği sürece Amerika’nın Filistinlilere hiçbir çözümü zorla dayatamayacağını kaydeden El-Aruri, Yüzyılın Anlaşması’nın Filistin davası için en tehlikeli plan olduğunu ve Filistin kimliğini yok etmeye çalıştığını söyledi.

Tahran’da temaslarını sürdüren Salih El-Aruri başkanlığındaki heyetin Seyyid Ali Hamaney’le yaptığı görüşmede Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’nin İran Dini Lideri’ne yazdığı mektubu da ilettiği açıklandı.