HAMAS: İran, Filistin’i ve Direnişi Cesurca Destekliyor

Hamas lideri, İran İslam İnkılabı’nın zaferinin yıldönümü münasebetiyle İslam İnkılabı rehberine bir mesaj gönderdi ve kendisine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz Cuma günü , 1979’da İran İslam Devrimi’nin zaferinin kırk üçüncü yıldönümü olan 11 Şubat’a denk gelen İslam inkılabının zaferinin yıldönümüydü.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “İslam Devrimi’nin zaferi İslami Direniş Projesi için büyük bir başarıydı” dedi.

İsmail Heniyye, İslam inkılabı Rehberi  Ayetullah Hamanei’ye  hitaben yazdığı bu mesajda şöyle dedi: Hamas hareketi ve Filistin halkı, bu uğurlu vesilenin sevincini sizlerle paylaşıyor ve Filistinlilerin yanında olmanız ve desteklerinizden dolayı ve de  Filistin halkı ve direnişe savunma konusunda gösterdiğiniz cesaretten ötürü derin şükranlarımızı sunuyoruz.”

Hamas siyasi büro başkanı ayrıca hareketin bu tutumları genişletmek, Filistin’in zaferinde bu rollerini sürdürmek ve bu ülkenin halkını desteklemek ve Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehlikeler ve zorluklar karşısında direnişlerini planlamak istediğini vurguladı.

Geçen cuma günü İran İslam inkılabının zaferinin 43. yıldönümünde, İran halkı ülkenin dört bir yerinde inkılabın zafer yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlarken, bir daha milli birliğin korunmasına, iç ve dış akımların her türlü fitneci eyleminden kaçınılmasına ve İslam dünyası ile Direniş Cephesi dayanışmasına tam desteklerinin vurguladılar. İran halkı ayrıca Filistin’in savunulması ve işgal edilen Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulmasına vurgu yaptı.