Hamas Heyetinde Güney Afrika’ya Ziyaret

Hamas yöneticilerden oluşan heyet Güney Afrika Cumhuriyeti’ne düzenlediği ziyareti tamamladı. Heyetin ziyaret esnasında iktidar partisinin ileri gelenleriyle, bazı parlamento heyetleriyle, sivil toplum kuruluşlarının ileri gelenleriyle ve ülkedeki Müslüman azınlığın ileri gelenleriyle görüşmeler yaptığı bildirildi. 

Hamas heyetine hareketin Siyasi Büro’sunun Gazze bölgesindeki üyelerinden Basim Naim’in başkanlık ettiği ve onunla birlikte heyette Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi üyesi Halid Kaddumi ile Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Imad Sabir’in yer aldığı belirtildi. 

Heyet, Güney Afrika’da iktidarda olan Afrika Kongresi Partisi’nin genel sekreteriyle ve partinin ileri gelenlerinden bazı kişilerle, muhtelif siyasi partilerin heyetleriyle ve parlamento üyeleriyle görüşmeler yaptı. 
 
Heyet, 5. Filistin Halkıyla Dayanışma Kongresi’ne katılmak için Nelson Mandela Başkanlık Köşkü’nü ziyaret etti. Heyet başkanı Basim Naim buradaki kongrede iki farklı oturumda iki ayrı konuşma yaptı. Kongrenin oturum aralarında da Filistin halkını temsil eden muhtelif heyetlerle ve değişik ülkelerden katılan parlamento gruplarıyla görüşmeler yaptı. 

Heyet ayrıca ülkenin farklı şehirlerinde sivil toplum kuruluşlarını ve Müslüman azınlığı temsil eden kurumları ziyaret ederek buraların yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.