Hamas Heyeti, Hizbullah Lideri Nasrallah İle Görüştü

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Filistin’deki son gelişmeleri görüşmek üzere Hamas heyeti ile bir araya geldi. Görüşmede, iki taraf arasındaki işbirliği ve uyumun genişlemesinin önemine değinildi. 

El-Menar haber merkezinin aktardığına göre, Hizbullah Merkez Bilgi Ofisi’nden yapılan açıklamada, Hamas’ın siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri, Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile bir araya geldi.

Bu toplantıda Filistin’deki son olaylar, özellikle işgal altındaki Kudüs şehri ve Şeyh Cerrah mahallesi ile Kudüs’ün diğer mahallelerindeki olaylar ele alındı.

Toplantıya katılanlar, Direniş Ekseni’nin tüm baskı ve tehditlere karşı istikrar ve sağlamlığının altını çizerek, Direniş’e “Büyük umutlar bağlandığını” belirtti.

Toplantıda ayrıca Direniş ekseni ile Siyonist rejim arasındaki mevcut çatışma beklentisi ve bölgedeki son siyasi gelişmelerin görüşüldüğü belirtildi.

Hizbullah ve Hamas arasındaki ilişkinin gücüne dikkat çekilerek, iki taraf arasındaki işbirliği ve uyumun genişlemesinin altı çizildi.

Her iki hareket de İsrail ile ilişkileri normalleştiren ülkelere, bu hareketin “Filistin davasına zarar vereceği ve sadece Siyonist varlığa hizmet edeceği” için rotalarını tersine çevirmeleri çağrısında bulundu.