HAMAS: Hamdallah Yönetimi TEHLİKELİ Gidişat İçinde

Fevzi Burhum yaptığı açıklamada bütün bu gelişmelerin El-Hamdallah hükümetinin Gazze’yi ablukaya almada ve buranın ahalisine işkence etmede işgal rejimiyle ortak hareket ettiğine de işaret ettiğini vurguladı.

Burhum, El-Hamdallah’ın halkın çıkarlarının gözetilmesi, onun davasıyla ilgilenilmesi ve taleplerinin yerine getirilmesi konusunda kendisine güvenilemeyecek biri olduğunu vurguladı.

GÖZAT  El-Fetih Üyesinden Küstah Açıklama: BURAK DUVARI YAHUDİLERE AİT

Siyonist işgalcilere ait haber kaynakları Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah’ın dün gece İsrail Maliye Bakanı Moşe Kahlon’la bir araya geldiğini ve bunun 15 yıldan bu yana bir ilk olduğunu haber vermişti.

İsrail İkinci Kanalı yayınladığı haberde El-Hamdallah’ın İsrailli bakana Gazze’yi kastederek “İsterlerse faturayı kendileri size ödesinler, biz Gazze’de bir insanî kriz yaşanmasından korkmuyoruz” dediğini bildirdi.

GÖZAT  Filistin Halkının %59'u MAHMUD ABBAS'ı İstemiyor

İsrail onuncu kanalı da El-Hamdallah’ın işgal rejimini üçüncü intifadayı engelleme konusundaki başarısından dolayı övdüğünü ve “İsrail’in dehası ve akıllıca tutumu böyle bir intifadanın bir kıyamete yol açmasına engel oldu” dediğini haber verdi.

İşgal rejimi firmaları Gazze’nin elektriğini kesmelerine aynı zamanda bu bölgenin faturasının ödenmemesini gerekçe gösteriyorlar. Fatura ise Ramallah’taki hükümet vasıtasıyla yatırılıyor.

GÖZAT  Filistinli Alimler: Abbas-Fetih Yönetiminin İsrail İlişkisi CASUSLUK ve İHANET

Hükümet ise Gazze’den faturaların karşılığını alamadığı iddiasıyla bu bölgenin faturasını yatırmıyor. Gerçekte ise Gazze bölgesi elektrik idaresi tüketicilerden faturaların tahsil edilmesinde, bölgedeki ekonomik krizden dolayı sıkıntı yaşasa da toplu faturaların karşılığını hükümete ödüyor.