HAMAS: Filistin’in Her Yanı, İşgalciler İçin Cehennem Olmalı

Hamas, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlileri ve Batı Şeria’da yaşayanları, işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerinin bir parçasını oluşturan Bayrak Yürüyüşü planını boşa çıkarmak için yarın işgal güçlerine karşı direnişlerini ve mücadelelerini artırmaya çağırdı. 

Hamas’ın Batı Şeria’daki Ulusal İlişkiler Dairesi yaptığı basın açıklamasında; “Yarının ve sonrasının, her tarafın işgalciyi eritecek, dağıtacak ve boyun eğmeye zorlayacak cehenneme dönüşmesi gerekir.” ifadesine yer verildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin Bayrak Yürüyüşü planlarının düşmanca bir saldırı olduğu vurgulanarak buna karşı Filistin tarafının hep birlikte harekete geçmesi, bunun için de Mescidi Aksa’da itikafların ve nöbetlerin artırılması gerektiği hatırlatması yapıldı. 

İşgalcilerin bayraklarının indirilip Filistin bayraklarının yükseltilmesi için Filistin direnişinin kahramanlarının bütün her yerde işgalci askerlerin ve onların koruyup kolladığı yerleşimci teröristlerin karşısına çıkmaları ve işgalcilerin kırmızı çizgiyi geçmelerine asla fırsat verilmemesi gerektiği vurgulandı. 

İşgalci siyonistler yarın sabah 07.00-11.00 ve öğleden sonra 13.30-14.30 arasında Eski Kudüs’ün muhtelif semtlerinden geçmesi ve Mescidi Aksa’da, yahudilerin Ağlama Duvarı diye isimlendirdikleri Burak Duvarı önüne kadar ulaşması planlanan bir sözde Bayrak Yürüyüşü düzenlemeye hazırlanıyor. Yürüyüşe aşırı siyonist çetelerin başını çeken birtakım hahamların öncülük edeceği belirtiliyor. 

Tehlikeli sonuçlara yol açabileceği uyarılarının yapılmasına rağmen işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett yürüyüşün planlandığı gibi gerçekleştirileceği yönünde açıklamalarda bulundu.