HAMAS: FİLİSTİN Yönetimi İSRAİL İşbirliğini Arttırıyor!

Hamas, Fetih örgütünün Merkez Kurulu üyesi ve Filistin Sivil İşler Bakanı Hüseyin Eş-Şeyh’in işgal rejiminin iç istihbarat örgütü Şabak’ın başkanı Nadav Argaman’la bir araya gelmesinin Filistin Yönetimi’yle işgal rejimi arasında güvenlik işbirliğinin devam ettiğine delalet ettiğini belirtti.

Hamas’ın ileri gelenlerinden Sami Ebu Zuhri yayınladığı twitter mesajında Hüseyin Eş-Şeyh’in Şabak başkanıyla sürekli bir araya gelmesinin Filistin Yönetimi’nin tutumunda samimi olmadığına delil teşkil ettiğine dikkat çekti.

Ebu Zuhri Batı Yaka’daki yönetimin işgal rejimiyle Filistin direnişine ve Gazze ahalisine karşı güvenlik işbirliğini sürdürmesine tepki gösterdi.

İsrail ve Filistin kaynakları Filistin Sivil İşler Bakanı Hüseyin Eş-Şeyh ile Shin Bet (Şabak) Başkanı Nadav Argaman’ın Batı Yaka’da son günlerde şiddetlenen gerginliğe çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiklerine ve aralarında görüşme yaptıklarına dikkat çekmişti.

İbranice yayın yapan Kan kanalı Hüseyin Eş-Şeyh’in bu buluşmada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın İsrail ile güvenlik işbirliğini sürdürmekten yana olduğunu dile getirdiğini haber vermişti.