HAMAS: El’ad Eylemi, İsrail’i Tek Ayak Üzerinde Durdurdu

Hamas, El’ad Yahudi Yerleşkesi’ndeki eylemi gerçekleştirenlerin nükleer silaha sahip işgal rejimini tek ayak üzerinde durdurduğunu söyledi.

Hamas Hareketi, işgal ordusunun eylemcilerin gözaltına alındığını duyurması üzerine yaptığı açıklamada, El’ad eylemini gerçekleştiren kahramanların Mescid-i Aksa’yı savunmak amacıyla gerçekleştirdikleri eylemle Siyonist işgal rejimi güvenlik sisteminin ne kadar çürük olduğunu gösterdiklerini ifade etti.

Filistinli araştırmacı ve eski esir Yasin Rebia da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eylemci gençlerin uzun süre sonra olay yeri yakınlarında gözaltına alınmalarının işgal istihbaratının acizliğine işaret ettiğini bildirdi.

Rebia, işgal güçlerinin eylemci gençleri gözaltına alarak psikolojik çöküntü yaşayan ordusunun maneviyatını güçlendirmek istediğine dikkat çekti.

El’ad eylemini gerçekleştiren kahramanların işgalcilere “Mescid-i Aksa kırmızı çizgidir” mesajı verdiklerini kaydeden Rebia, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya dokunulmasına izin vermeyeceklerini ve gözaltına alınan eylemci gençlerin hayatlarından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Filistinli direniş grupları da işgal ordusunun bu sabah gözaltına alındıklarını açıkladığı El’ad eylemcilerine övgüde bulundu.

İşgal rejimi televizyonu 12’nci kanalı, eylemin gerçekleştiği yerin yakınlarında bulunan Ra’su’l-Ayn bölgesindeki çalılıklarda üç gün sonra gözaltına alınan eylemcilerin Cenin vilayetine bağlı Rummane köyü sakinlerinden 19 yaşındaki Esad Yusuf er-Rıfai ve 20 yaşındaki Subhi Imad Ebu Şukayr olduğunu bildirdi.