El’ad Eylemcisi: Mescid-i Aksa’ya Yönelik Saldırılara Misillemeydi

İşgal rejimi medya kaynakları, El’ad Yahudi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen feda eyleminin faillerinden birinin vasiyetinde eylemin işgalcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine misilleme olduğunun belirtildiğini söyledi.  

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot’ta yayınlanan konuyla ilgili haberde, güvenlik güçleri tarafından yürütülen soruşturmadan sızan bilgilerin eylemcilerden birinin vasiyetini ortaya çıkardığını ve Filistinli eylemcinin söz konusu vasiyette eylemin işgalcilerin Mescid-i Aksa’daki ihlallerine misilleme teşkil ettiğini ve Kudüs için ölmeye hazır olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Eylemin üzerinden üç gün geçmesine rağmen işgal güçleri ellerindeki her türlü teknolojik imkana rağmen eylemcilere ulaşmayı başaramadı.

İşgal rejimi kaynakları, eylemcilerin herhangi bir direniş grubuna üye olmadıklarını ve güvenlik güçlerinde eylem yapabileceklerine dair kayıt bulunmadığını öne sürdü.

Medya kaynakları ayrıca Ariel Yahudi Yerleşkesi’nde bir işgal askerinin ölümüyle sonuçlanan ateş açma eylemini gerçekleştirenlerin de eylemi işgal güçlerinin Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’daki ihlallerine misilleme olarak gerçekleştirdiklerini bildirdi.

El’ad Yahudi Yerleşkesi’nde eylemin gerçekleştirildiği bölgede karşılaşan yerleşke hahamı ile Yahudi yerleşimciler arasında tartışma yaşanmış, yerleşke hahamı yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek Filistinlileri kışkırtmak ve eyleme sebep olmakla suçlamıştı.