Hamas: El-Ma’medani Hastanesi Katliamının Sorumlusu İsrail

Hamas, El-Ma’medani Hastanesi Katliamının sorumlusunun işgal rejimi olduğunu ve işgalcilerin yalanlarıyla kimseyi kandıramayacaklarını bildirdi.

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejiminin propaganda aracılığıyla asılsız haberler yayarak katliamın sorumluluğunu üzerinden atmaya çalıştığını ifade etti.

Faşist işgalcinin 22 hastaneyle birlikte El-Ma’meani Hastanesi’ni de daha önce bombalamakla tehdit ettiğini hatırlatan Hamas, işgal güçlerinin 23 ambulansı bombaladığını ve 25 doktoru aileleriyle birlikte katlettiğini söyledi.

İşgal güçlerinin yüzde 70’i kadın ve çocuk olan 3 binden fazla insanı katlettiğine, meskûn mahalleri bombaladığına ve şu ana kadar 120 bin evi yıktığına dikkat çeken Hamas, ilk andan itibaren çelişkili açıklamalar yapan işgal rejiminin sadece işgal ordusunun sahip olduğu Amerikan yapımı bombalarla gerçekleştirdiği korkunç katliamdan sorumlu olduğunu belirtti.

Bildiride, Birleşmiş Milletler’e ve tüm devletlere çağrı yapılarak işgal ordusunun işlediği menfur cinayetin kınanması talep edildi.

İslami Cihad Hareketi de bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejiminin El-Ma’medani Hastanesi’yle ilgili kendilerini suçlayarak katliamın sorumluluğundan kurtulamayacağını söyledi.

Bildiride, işgal rejiminin katliamla ilgili açıklamalarının gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı vurgulandı.