HAMAS: Direniş ve Silah, Filistin Halkının Meşru ve Tek Temsilcisi

Hamas liderlerinden Ali Bereke, direnişin ve silahın, 1917’de İngiliz işgaline maruz kalan, 1948’den beri de siyonist işgale karşı mücadele eden Filistin halkının meşru ve tek temsilcisi olduğunu ifade etti. 

Hamas’ın Siyasi Büro üyelerinden olan Ali Bereke yaptığı basın açıklamasında son dönemde işgal hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen eylemlerle Filistin halkının bütün herkese direnişi sürdürmek dışında bir kurtuluş ve çıkış yolu göremediği, çünkü Filistinlilerin haklarının geri alınması konusunda denenen diğer yolların tümünün başarısız kaldığı mesajı verdiğini dile getirdi. 

Bereke, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde, Batı Şeria’da, Kudüs’te, Gazze’de, mülteci kamplarında ve dünyanın farklı bölgelerine dağılmış durumdaki Filistin halkının bir bütün olduğunu hatırlatırken siyonist işgale karşı direniş eylemlerinin artırılmasını, Nakab’daki, Hadira’daki, Tel Aviv’deki eylemleri kutladığını, bütün bu eylemlerin İsrail işgal rejiminin zulümlerine karşı doğal bir cevap olduğunu belirtti. 

Bereke, 74 yıldan bu yana siyonist işgale karşı direniş bayrağını kaldıran Filistin halkının boyun eğmeyeceğini ve hakları üzerinde pazarlığa razı olmayacağını vurguladı. 

Bu arada Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Hişam Ebu Mahfuz da Toprak Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada Bi’ru’s-Seba’, Hadira ve Tel Aviv şehirlerinde arka arkaya gerçekleştirilen eylemlerin Filistin halkının tercihi ve işgal rejiminin düşmanca politikalarına karşı bir cevabı olduğunu dile getirdi. 

Ebu Mahfuz, 46’ncı Toprak Günü’nün işgale karşı direnişin, eylemlerin tırmandığı bir dönemde idrak edildiğine dikkat çekti.