HAMAS Lideri BM Temsilcisiyle Görüştü

Heniyye’nin ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, görüşmede Filistin’le ilgili birçok önemli konunun ve Gazze halkının içinde bulunduğu kötü koşulları iyileştirme yollarının ele alındığı belirtildi.

Bildiride, Heniyye’nin Mladenov’dan ilgili çevrelerle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi aldığı, görüşmede Yahudi ulusal devleti yasası ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınların da konuşulduğu kaydedildi.

Bildiride ifade edildiğine göre, Heniyye, işgal rejiminin tehlikeli politikalarına son vermek üzere Birleşmiş Milletler’in duruma müdahalesini istedi.

Bildiride ayrıca Heniyye ve Mladenov’un UNRWA konusunu ve örgütün hizmetlerinde kısıtlamaya gitmesinin beş bölgedeki mültecilere siyasi ve insani yönden vereceği zararları ele aldığı belirtildi.

El-Han El-Ahmer köyünün durumuna, Ed-Dehişe Kampı’na düzenlenen baskınlara ve Batı Yaka’daki keyfi gözaltılara değinen Heniyye’nin görüşmenin sonunda Mladenov’a bu sabah erken saatlerde gözaltına alınan Filistinli kadın yazar Lema Hatır’ı küçük oğluyla vedalaşırken gösteren fotoğrafı verdiği kaydedildi.