HAMAS: Batı Şeria, DİRENİŞ Yolunda Öne Geçiyor

Hamas, dün akşam Ramallah yakınlarında gerçekleştirilen ateş açma eyleminin Filistin halkının işgale karşı direniş hakkı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin halkının toprakları işgalden tamamen kurtulana kadar işgale karşı direnme hakkının sabit olduğunu ifade etti.

Batı Yaka’nın direnişte öncülüğü ele almaya ve işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik ihlallerine misillemede bulunmaya başladığını kaydeden Hamas, Ramallah yakınlarındaki ateş açma eyleminin Filistin halkının işgale karşı direniş hakkının meşru olduğunu göstermek için yapıldığını belirtti.

Bildiride, Amerikan yönetiminin ve işgal rejiminin Filistin direnişini suçlu göstermeye çalıştığına dikkat çekildi.

Eylemin tüm baskılara ve kısıtlamalara rağmen direnişin Batı Yaka’daki varlığının kanıtı olduğunu bildiren Hamas, eylemin ayrıca direnişin işgalci düşmana acı verme ve en hassas güvenlik noktalarına sızabilme gücünü gösterdiğini ifade etti.

Batı Yaka’daki kahramanların direniş ruhunun Filistin halkında kökleştiğini ortaya koyduğuna işaret eden Hamas, direniş ateşinin işgalcilerin Filistin halkına yönelik ihlalleri ve işgal tamamen sona erinceye kadar sönmeyeceğini bildirdi.