HAMAS: Baskı ve Zorbalık, İsrail’in Ömrünü Daha Da Kısaltıyor

Filistin İslami direniş hareketi Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya tecavüzlerine verdiği tepkide, bu girişimlerin Siyonist rejimin ömrünün kısalmasına yol açacağınız söyledi.

Mescid-i Aksa’daki yerleşimcilerin saldırganlığına yanıt olarak Hamas siyasi büro başkanı, bu eylemlerin Siyonist rejimin ömrünü kısaltacağını söyledi.
Filistin medyası Perşembe sabahı, işgal altındaki Kudüs’ün Bab al-Amoud bölgesinde ve Mescid-i Aksa avlusunda  krizin devam ettiğini bildirdi.

Bu haberlere göre Siyonist rejime bağlı askerler yine yasadışı yollardan Mescid-i Aksa bölgesine girerek protestolarla karşılaştıktan sonra Filistinlilerle çatışmaya başladı.

Mescid-i Aksa’ya da giren Siyonist rejim polisi, cami içindeki müminlere saldırarak Siyonist yerleşimcilerin bu kutsal yere saldırması için zemin hazırladı.

Bu bağlamda Hamas’ın siyasi büro başkanı “İsmail Haniye” Safa haber ajansına verdiği demeçte, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’da yaptıklarının çatışmanın tüm stratejik boyutlarını ön plana çıkaracağını söyledi.

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırının caminin İslami kimliğini değiştirmeyeceğini vurgulayan Haniye, Siyonistlerin Mescidi Aksa’daki  zorbalığı, işgalcilerin ömrünün kısalmasına ve bu rejimin Filistin topraklarından kovulmasına neden olacağını söyledi.

Haniye, Mescid-i Aksa’da yaşananlar göz önüne alındığında, işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren ülkelerin işgal altındaki Filistin’deki büyükelçilerini geri çağırmalarının beklendiğini de sözlerine ekledi.