Hamas: Abbas’ın Polislerinin Katlettiği Filistinlinin Hesabı Sorulmalı

Öğle saatlerinde, Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki Tulkerem şehrinde Abdülkadir Nidal Zakdah isimli bir gencin Mahmud Abbas yönetimine bağlı polisler tarafından, silahlı saldırıda kasıtlı olarak öldürülmesine büyük tepki var. 

Hamas olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada 25 yaşındaki Abdülkadir Nidal Zakdah’ın şehit edilmesine, aralarında şehit Remzi El-Arida’nın babasının da bulunduğu bazı kişilerin ise yaralanmasına sebep olan polis saldırısının mutlaka sorgulanması gerektiğini dile getirdi. 

Hamas basın açıklamasında, Zakdah cinayetinin toplumsal barışa ve güvene vurulan tehlikeli bir darbe olduğuna dikkat çekti. 

Hamas, toplumsal barışın sağlanabilmesi için saldırıya karışan bütün herkesin mutlaka sorguya çekilmesi ve suçluların hak ettikleri cezaları almaları gerektiğini ifade etti.

Bugün öğle saatlerinde, Filistin direnişinin işgal güçlerinin baskınlarına karşı kurmuş olduğu demir barikatların güvenlik güçleri tarafından kaldırılmasına halkın karşı çıkması üzerine yaşanan gerginlik esnasında polisin silahlı saldırıda bulunması Abdülkadir Zakdah isimli gencin öldürülmesine birçok kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. 

Bölge ahalisi güvenlik güçlerinin söz konusu demir barikatları kaldırmasına tepki göstermiş ve bu barikatların işgal güçlerinin saldırıları esnasında onları engellemede işe yaradığını dile getirmişlerdi. 

Bunun üzerine polisler demir barikatların kaldırılmasına engel olmaya çalışan ahalinin ve gençlerin üzerine ellerindeki silahlarla yoğun bir şekilde ateş etmeye başlamışlardı.

Çıkan gerginlik sırasında polislerin evlerin çatılarına çıkarak aynen işgal askerlerinin yöntemleriyle saldırılar düzenledikleri belirtildi.