GENÇ Şehit Nevfel, GAZZE’de Uğurlandı…

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı’nın doğusunda Cuma günü yapılan gösterilere katılarak yaralanan ve dün şehit olan 17 yaşındaki Hasan Nebil Nevfel, kalabalık bir törenle toprağa verildi.

Filistinli genç, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında Cuma günü sınır bölgesinde gerçekleştirilen gösterilere ateş açan işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombanın başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Bugün düzenlenen cenaze törenine katılanlar, şehit gencin naaşını En-Nuseyrat Kampı’ndaki ailesinin evinden alarak, Şehitler Camii’ne götürdü.

Şehit gencin cenaze namazının kılınmasının ardından Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildiği bildirildi.

Cenaze törenine katılanlar, Filistin direnişine seslenerek, şehitlerin intikamının alınmasını ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin devam etmesini isteyen sloganlar attı.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

İşgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 265 Filistinli şehit oldu. İşgal güçlerinin naaşlarını elinde tuttuğu 11 şehidin bu rakama dahil olmadığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine ateş açan işgal güçleri 500’ü ağır olmak üzere 27 bin kişiyi de yaraladı.