Gazzeli Kadınlar Savaş ve Ablukaya Direniyor

“Gazze’deki Filistin Kadın Komiteleri Birliği” Başkanı Tağrid Cuma, İsrail saldırılarının açtığı yaraları sarmaya çalışan ve abluka altında zor yaşam koşullarıyla mücadele eden Gazzeli kadınların haline dair bilgiler verdi.

Filistinli kadınların içinde bulundukları şartların her geçen gün kötüleştiğini belirten Cuma, “Buradaki Filistinli kadınlar, İsrail’in Gazze’ye açtığı 3 savaşın ve devam eden ablukanın bedelini ödüyor. İşsizlik rakamları çok yüksek. Sosyal ve ekonomik durum kötü.” dedi.

GÖZAT  Foto Haber: Filistin'de Çocuk Olmak

Eşi Şehit Olanlar Evin Yükünü Sırtlıyor

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırıda yaklaşık 600 kadının hayatını kaybettiğini hatırlatan Cuma, uluslararası toplumu, İsrail’e işlediği suçların bedelini ödemesi için baskı yapmamakla suçladı.

Cuma, saldırılarda eşlerini kaybeden kadınların da ailelerinin geçimlerini sağlamak ve evin yükünü sırtlanmak zorunda kaldığını dile getirdi.

GÖZAT  Kimliksiz Filistinli Mültecilerin Zor Yaşamları

Gazze’deki sağlık hizmetlerindeki gerilemenin de Filistinli kadınları olumsuz etkilediğini belirten Cuma, kadınlara verilen sağlık desteğinin son 3 yılda yüzde 30’u geçmediğini ifade etti.

Son saldırılarda hayatını kaybeden kadınların 489’unun yaş aralığının 20-40 olduğu belirtiliyor. Saldırıların neden olduğu durumlar yüzünden 600 kadının da çocuğunu düşürdüğü, evleri yıkılan 34 bin 697 kadının göç etmek zorunda kaldığı, 791 kadının dul kaldığı kaydediliyor.