Gazzeli Çocuklardan ÇOCUK MAHKUMLARA DESTEK

Gösteriye katılan kız öğrenciler, insanca yaşam için gerekli koşullardan yoksun işgal zindanlarında tutulan çocuk esirlerin maruz kaldıkları fiziksel ve psikolojik işkenceleri protesto eden pankartlar taşıdı.

Mehcetu’l-Quds Müessesesi Başkanı Yasir Salih, kız öğrencilerin gösteriye katılmasının işgalcilerin “Büyükler ölür, küçükler unutur” sözüne Filistin’de yer olmadığını gösterdiğini söyledi.

GÖZAT  İsrail'in Sakat Bıraktığı Filistinli Çocuk Yardım Bekliyor

Salih, “Çocukları Toprak Günü etkinliklerinde gördük. Bugün de işgal zindanlarında esir tutulan çocuklarımıza destek için burada olduklarını görüyoruz” dedi.

İşgalci düşmanın Filistinli çocuklardan korktuğunu ve üzerlerine ateş açtığını belirten Salih, çocuklardan biri yaralandığı zaman işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin müdahale etmesine engel olduğunu ve yaralı olarak gözaltına aldıktan sonra yarasını sorgu sırasında kullandığını ifade etti.

GÖZAT  Filistinli Çocuk Esirler ve Siyonist Politikalar Anlatıldı

Salih, yaralı çocuk esir Üsame Zeydat’ın işgal zindanlarından çıktığında bacağında platin çubuk olduğunu ve vücudunda üç yara bulunduğunu, buna rağmen işgal zindanlarındaki esirlerin haklarını savunmayı sürdürdüğünü belirtti.

İşgal zindanlarından çıkarak özgürlüğe kavuşmuş kadın esirlerden Fatıma Ez-Zeg ise esirler davasına destek veren herkesi selamladığını ve işgal zindanlarında tutulan esirlere yapılanları görünce kalbinin parçalandığını dile getirdi.