Gazze’de Savaşın 113. Günü

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 113’üncü gününe girerken, işgal ordusunun yine bir dizi hava saldırısı düzenlediği ve topçu atışı gerçekleştirdiği bildirildi.

Han Yunus’taki El-Emel Hastanesi bahçesinde 28 yaşında bir Filistinli işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

İşgal güçlerinin Gazze kentinin güneydoğusundaki Kuveyt Kavşağı’nda yardım tırlarını bekleyenleri hedef alması üzerine 3 kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 18 katliam gerçekleştirdiğini, 174 kişiyi şehit ettiğini ve 310 kişiyi de yaraladığını açıkladı.

Enkaz altında hâlâ birçok kişinin bulunduğunu ifade eden Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde şehit ettiği Filistinli sayısının 26257’ye ve yaralı sayısının da 64797’ye yükseldiğini bildirdi.

İşgal ordusunun Han Yunus’un doğusundaki Beni Süheyla beldesine düzenlediği saldırıda iki kişi şehit oldu.

İşgal topçusunun Han Yunus’un batısında yerlerinden edilmiş binlerce kişinin sığındığı Sanayi Eğitim Merkezi yakınlarına açtığı ateş sonucu 5 kişi yaralandı.

İşgal topçusu ayrıca Han Yunus’un batısındaki El-Emel Mahallesi’nin kuzey kesimiyle El-Ketibe bölgesini hedef aldı.

İşgal ordusunun Han Yunus’a son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 28 kişi şehit oldu ve 80’den fazla kişi de yaralandı.

İşgal ordusu savaş uçakları Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan En-Nuseyrat Kampı’ndaki elektrik şirketi yakınlarında bir tarım arazisini bombaladı.

İşgal güçlerinin Rafah’ın doğusundaki El-Cenine Mahallesi’nde Es-Seksek ailesine ait eve düzenlediği saldırıda ikisi kadın 3 kişi şehit oldu.