Gazze’de Parmaklıklar Ardında DÜĞÜN

Damat Said Lulu, dün (8 Mayıs Pazartesi) Gazze kent merkezindeki çadırda düzenlenen nikah töreni sırasında yaptığı açıklamada, bunun simgesel bir adım ve Filistinli gençlerden esirlere “Sizi unutmadık” mesajı olduğunu söyledi.

Gelin Hulud Derviş ise nikahlarının esirlere destek çadırında kıyılması dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek, işgalcilerin özgürlük devleri olan Filistinli esirleri yenemeyeceğini ifade etti.

GÖZAT  MEŞAL: İsrail İle Müzakere FAYDASIZ ve RİSKLİ

Nikah töreni sırasında damadın geline evlilik yüzüğünü çadırda bulunanların alkışları arasında taktığı, daha sonra gelin ve damadın çadırda bulunan ve işgal zindanlarında Filistinli esirlerin yaşadığı koşulları simgeleyen demir kafesin içine girdiği bildirildi.

İşgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden yaklaşık 1500’ü cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 17 Nisan’da toplu açlık grevi eylemine başladı.

Filistinli esirler işgal zindanlarında eylemlerini sürdürürken Filistin dahilinde ve haricinde de açlık grevindeki esirlere destek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.