Gazze’de Enkaz Altında Kalanları Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik Soykırım Savaşı’nı ve bu bölgenin halkını toptan imha etmek ya da sürgün etmek amacıyla geniş çaplı saldırı başlatmasının üzerinden 53 gün geçmiş oluyor. 

Siyonist işgal rejimiyle direniş arasında, Katar’ın arabuluculuğuyla kabul edilen 4 günlük insani ateşkesin aynı şartlarla 2 gün daha uzatılmasına karar verildi. İşgal güçlerinin ateşkese hakkıyla riayet etmemesine rağmen Filistin direnişi ateşkese bağlı kalarak bölge halkına insani yardımların ulaştırılmasına imkân sağlamak için elinden gelen gayreti gösteriyor. 

Bu arada saldırıların devam ettiği günlerde yıkılan binaların enkazları altında kalan ve kayıplar listesine geçen insanlara ulaşılması için arama çalışmaları da sürdürülüyor. Yapılan çalışmalarda bu insanların ancak cesetlerine ulaşılabiliyor. Çünkü işgal güçleri günlerce kesintisiz bir şekilde saldırılarını sürdürmek suretiyle onların yaralı bir şekilde kurtarılmalarına fırsat vermedi. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin ateşkes ihlallerinin devam ettiği bilgisi verdi. Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde ve Şati Mülteci Kampı çevresinde işgalcilere ait tanklardan duman ve ses bombaları atıldığı ancak sabah saatlerinde faaliyetlerini batıya kaydırdıkları bildirildi. 

Muhabir bölgede mermi seslerinin de duyulduğunu ancak bunun karşılıklı çatışmadan mı yoksa işgal güçleri tarafından tek taraflı olarak atılan mermilerden mi kaynaklandığının tam olarak tespit edilemediğini haber verdi. 

Sabahın erken saatlerinde Gazze’nin kuzey batı ekseninde toplanan işgal tanklarının ilerlemeye kalkışmaları üzerine direniş güçlerinin de onlara ateş açtıkları ifade edildi. 

Gece saatlerinde de Gazze Şeridi’nin doğu tarafında işgal güçleri tarafından saldırı düzenlendiği ve işgal ordusuna ait savaş uçaklarının havada dolaştıkları bildirildi.

Ateşkesin uzatılması anlaşmasına binaen Filistin direnişinin bugün 10 rehineyi daha serbest bırakacağı, işgal rejiminin de bunun karşılığında aralarında 1948 Bölgesi ahalisinden olanların da yer aldığı 50 kadın esiri serbest bırakmayı kabul ettiği bilgisi verildi.