Gazze’de 9257 Şehit – 3826 Çocuk 2405 Kadın

Siyonist vahşi katillerin bütün insanlığın gözleri önünde ve tüm insani değerleri hiçe sayarak Gazze halkına yönelik gerçekleştirdikleri soykırım bugün 28’inci gününde bütün şiddetiyle ve vahşetiyle devam ediyor. Siyonist katillerin saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin sayısının 9257’yi bulduğu, bunlardan 3826 kişinin çocuk, 2405 kişinin ise kadın olduğu duyuruldu. 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal güçlerinin son 24 saat içinde 16 katliam gerçekleştirdiklerini ve bu katliamlarda toplamda 196 kişinin şehit edildiğini ifade etti. 

Eşref El-Kudra ayrıca Sağlık Bakanlığı’na 2100 kayıp bilgisi ulaştığını ve bunların enkaz altında olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Kayıplardan 1200 kişinin de çocuklardan olduğuna dikkat çekti.

El-Kudra işgal güçlerinin saldırılarında 136 sağlık çalışanının şehit edildiğini, 25 ambülans veya ilk yardım aracının hizmet veremez hale geldiğini; işgal güçlerinin sağlık kurumlarını hedef alan 102 saldırı düzenlediklerini, 16 hastane ile 32 ilk yardım merkezinin işgal güçlerinin saldırıları ya da yakıt yetersizliği sebebiyle hizmet dışı olduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin bölgeye uyguladığı katı abluka, hastanelerin çalışması için zorunlu olan yakıtın sokulmaması sebebiyle de ciddi anlamda bir sağlık krizi yaşanıyor. Son olarak işgal rejiminin korkunç saldırılarına ve katliamlarına hedef olan Cibaliya Mülteci Kampı’nın yanı başındaki Endonezya Hastanesi de yakıtın bitmesi yüzünden sağlık hizmetlerini durdurmak zorunda kaldı. Böylece 16 hastane gerek işgal güçlerinin saldırılarına hedef olmaktan ve gerekse yakıt yetersizliğinden dolayı hizmet dışı oldu. Bunların içinde Gazze’nin kanser hastalarına hizmet veren tek hastanesi durumundaki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi de yer alıyor.

Bütün insani kuruluşlar, acil tıbbi yardımların ve zorunlu ihtiyaç maddelerinin sokulması için güvenli bir yol oluşturulması çağrısında bulundular.