Gazze’de 57 Sağlık Personeli Şehit Oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı dün gece yaptığı açıklamada, saldırgan siyonist rejim güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik vahşi saldırılarında 57 sağlık personelinin şehit olduğunu duyurdu.

İrna’nın verdiği haberde, Filistin Sağlık Bakanlığı açıklamasında ırkçı rejimin saldırılarında  şimdiye kadar en az 100 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca,  İsrail’in sağlık merkezlerine saldırısı ve hastanelerdeki yakıtın bitmesinin 12 hastanenin hizmet dışı kalmasına, 32 sağlık merkezinin de kapatılmasına neden olduğunu belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığından aktarılan bilgilere göre, Siyonistlerin Gazze’ye saldırısından bu yana 2 bin 55’i çocuk, bin 119’u kadın olmak üzere 5 bin 87 Filistinli şehit oldu.

Bakanlık ayrıca,  Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarında yaralananların sayısını 15 bin 273 kişi olarak belirtti.

Öte yandan, Gazze Şeridi’ndeki Filistin İçişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, siyonist ordusunun saldırıları nedeniyle bu bölgede 1.500’den fazla insan enkaz altında kaldı, ifadelerini kullandı.

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki yerleşim mahallelerini hedef aldığını belirtti.

Sözkonusu Filistinli yetkili, Gazze’ye yönelik saldırının ve sivillerin öldürülmesinin durdurulması için tüm dünyanın müdahale etmesini istedi.

 Irkçı İsrail’in aralıksız düzenlediği hava saldırıları sonucu Filistinli şehit sayısı 5087’ye yükseldi; bunların 2055’i çocuk, 1119’u kadın, 217’si yaşlı, 15 bin 273’ü de yaralandı.