Gazze’de 2913’ü Çocuk 1709’u Kadın 7028 ŞEHİT

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik olarak 20 günden beri sürdürdükleri saldırılarla gerçekleştirdikleri katliamlarda şehit edilenlerin sayısının 7028’e çıktığını, bunlardan 2913 kişinin çocuk, 1709 kişinin kadın, 397 kişinin ise yaşlı olduğunu, yaralıların sayısının ise 18484’e ulaştığını duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı adına açıklama yapan Dr. Eşref El-Kudra bugün düzenlediği basın toplantısında, işgal güçlerinin güvenli bölge ilan ettiklerini ileri sürdükleri Güney Gazze kısmına yönelik saldırılarında da pek çok kişinin şehit olmasına sebep olan katliamlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

El-Kudra işgal güçlerinin meskun evleri kasıtlı olarak hedef almak suretiyle aileleri toptan yok ettiklerini, bu şekilde ailelere yönelik 731 katliam gerçekleştirdiklerini ve bu katliamlarda şehit edilenlerin sayısının 5224’e ulaştığını dile getirdi. 

El-Kudra dünya kamuoyunun El-Ma’medani (Baptist) Hastanesi’ne düzenlediği saldırıya sessiz kalmasının siyonist işgalcilerin daha da cüretkar olmalarına neden olduğunu ve bu cüretle yeni saldırılar ve katliamlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. 

El-Kudra, Sağlık Bakanlığı’na 1650 kayıp bilgisinin ulaştığını, bunlardan 940’ının çocuk olduğunu ve bunların tümünün halen enkaz altında olduğunu ifade etti.