İsrail’in Lübnan Saldırısında 4 Kişi Şehit Oldu

İşgal ordusunun Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında ikisi gazeteci 4 Lübnanlı şehit oldu.

Lübnan resmi ajansının bildirdiğine göre İsrail ordusu Tayr Harfa – Jibbain üçgeninde gazetecilerin bulunduğu noktaya hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda Al Mayadeen televizyonunun kadın muhabiri Farah Ömer ve kameraman Rabih El-Mamari ile bir sivilin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Al Mayadeen televizyonu, muhabiri Farah Ömer’in saldırıdan yaklaşık bir saat önce kanal ekranlarından bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini açıkladı.

Al Mayadeen TV Yönetim Kurulu Başkanı Gassan bin Ceddu, saldırının ardından internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, meslektaşları Ömer ve El-Mamari’nin öldürülmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını belirterek, “Al Mayadeen ekibi kesinlikte kasıtlı ve doğrudan hedef alındı” dedi.

Lübnan Sivil Savunma Teşkilatı da daha önce yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Kfarkela beldesine düzenlediği saldırıda 80 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiğini ve iki kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Al Mayadeen televizyonu muhabirini ve kameramanını şehit eden işgal güçlerinin daha önce de bölgede görev yapan gazetecileri hedef aldığı belirtildi.

İşgal ordusunun Lübnan’ın güneyine 13 Ekim’de düzenlediği saldırıda Reuters muhabiri Isam Abdullah hayatını kaybetti ve El-Cezire muhabiri Carmen Ghaddar ile kameramanı Eli Barakat yaralandı.