Gazze’de 10569 Şehit 26475 Yaralı

Siyonist işgal güçlerinin Amerikan emperyalizminin ve Avrupa ülkelerinin verdiği tam destekten cesaret alarak Gazze halkına yönelik 33 günden beri sürdürdüğü soykırımda şehit edilenlerin sayısının 10 bin 569’a yaralı sayısının ise 26 bin 475’e yükseldiği açıklandı. Şehit edilenlerden 4324’ünün çocuk, 2823’ünün kadın, 649’unun da yaşlı olduğu ifade edildi. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra bugün öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, bir önceki açıklamasından sonra geçen süre içinde işgal güçlerinin toplamda 27 noktada katliam yaptıklarını ve saldırılarda şehit edilenlerin toplam sayısının 241’e ulaştığını belirtti. 

Kudra, son 24 saat içinde şehit edilenlerin ve yaralananların %49’unun Gazze’nin güney bölgesinde ikamet edenlerden olduğuna bu gerçeğin de işgal rejiminin güney bölgeyi güvenli bölge olarak ilan etmesinin tamamen yalan ve bir tuzak olduğunu bir kez daha ispat ettiğine dikkat çekti.

Kudra, kendilerine ayrıca 2550 kayıp bilgisinin ulaştığını, bunlardan 1350 kişinin çocuk olduğunu ve bunların henüz enkaz altında olduklarını, sağ mı ölü mü olduklarının kesin olarak bilinemediğini söyledi. 

Kudra, aileleri topluca imha etme tarzındaki katliamlardan etkilenen aile sayısının da 1098’e çıktığını dile getirdi.

Kudra yaptığı açıklamada işgal güçlerinin sağlık personelinden 192 kişiyi şehit ettiğini ve 40 adet ambülansı, 120 adet sağlık kurumunu vurduğunu, 18 hastanenin 40 adet de sağlık merkezinin saldırıya maruz kalmak ya da yakıt yetersizliği sebebiyle hizmet dışı olduğunu dile getirdi. Kudra işgal rejiminin bölgeye yakıt sokmaması sebebiyle hastanelerin birçoğunun şu an ikinci jeneratörle çalıştığını, bunun da verimi büyük ölçüde düşürdüğünü ifade etti.

Kudra açıklamasında, İsrail işgal güçlerinin Gazze ahalisini tümüyle çaresiz bırakmak ve sağlık hizmetlerinden tamamen mahrum kalmalarına sebep olmak amacıyla hastanelerine, sağlık kurumlarına, sağlık elemanlarına ve araçlarına karşı çok açık bir savaş yürüttüklerine dikkat çekti.