2006 yılında Gazze şeridini ablukaya alan korsan rejim, uluslararası alandan gelen tüm muhalefetlere ve eleştirilere rağmen ablukaya devam ediyor ve yakıt girişini engellemek gibi eylemleri ile daha da yoğun ve kötüleşmesine de sebep oluyor.
Irkçı rejim bu bağlamda geçen 9 haziran tarihinde de “Kerem Ebu Salim” geçidini tamamen kapattı. Korsan rejim buradan Filistinliler tarafından Siyonist site sakinlerine ateş uçurtmaları ve balonlarının gönderilmesini bahane göstererek söz konusu geçidi kapattı.
Gazze şeridinde yakıt ve doğal gaz ithalat komite başkanı da bölgede yakıt sıkıntısına işaretle, Kerem Ebu Salim geçidinin Gazze’ye temel maddelerin girişi için tek kapı olduğunu fakat onun da Siyonist rejim tarafından tamamen kapatılması ile Gazze sakinlerinin de kriz ve sorunla karşı karşıya olduklarını duyurdu.
Siyonist rejim İsrail’in Gazze şeridine karşı yakıt savaşı, Filistinlilere baskı uygulama hedefi ile gerçekleşiyor. Nitekim Kerem Ebu Salim geçidini kapatarak Filistinlilerin direnişine engel olmaya ve sahte rejime büyük bir soruna dönüşen ateş balonları ve uçurtma sorununu bitirmeye çalışıyor.
Fakat diğer yandan da yakıt savaşı ile Gazze’de yaşanan insanlık krizini daha da vahimleştirilmesine çalışıyor; böylece Gazze kamuoyunu, direniş güçlere karşı ayaklanmasını umut ediyor. Gazze’de yakıt krizi bölgede bazı hastanelerin çalışmalarını ve hizmetlerinin durmasına sebep olacaktır. Fakat 12 yıl devam eden Gazze ablukası, hastaneler ve sağlık merkezlerinin kapanması ve dolayısı ile zaten artmış olan hastalara da hizmetlerin verilmemesine sebep oluyor.
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki sağlık merkezleri ve hastanelerde, jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıtın tükenmesi halinde kriz yaşanabileceği uyarısında bulundu.
Bakanlığa bağlı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Eşref Ebu Mehadi, “Bu durum sağlık krizlerinin artabileceği ve bazı sağlık hizmetlerinin durma noktasına gelebileceği anlamını taşıyor.” dedi. Ebu Mehdi ayrıca Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin bakım ve idari merkezleri hariç ayda en az 450 bin litre yakıta ihtiyaç duyulduğunu da belirtti.
Korsan rejim yakıt savaşı için özellikle yaz ve kış aylarını seçiyor. Kışta yaşanan yakıt savaşı en az 9 sağlık ve tedavi merkezin kapanmasına ve yeni soğuk dalgasına sebep oldu; şimdi de yaz mevsiminde yaşanan yakıt krizi, havaların ısınması ile insani krizin Gazze şeridinde daha da yoğunlaşmasına neden oluyor.
Siyonist rejimin Gazze şeridinde direniş gruplar karşı kamuoyunu kışkırtmaya yönelik çalışmalarının başlıca nedeni, direniş gruplar ve özellikle de islami direniş hareketi Hamas’ı, Amerika’nın Asrın Anlaşmasını kabul etmeye zorlamaktır. Amerika ve İsrail Asrın Anlaşması yap boz parçalarını yanyana dizmiş ve onları gerçekleştirmeye çalışıyor.
Bu arada Amerika’nın büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasına karşı dünya çapından gelen tüm tepkilere rağmen söz konusu anlaşmanın ilk adımını atmış oldu. Asrın Anlaşmasının direniş gruplar tarafından kabul edilmesi ise, Tel Aviv ve Washington’un izlediği önemli hedeflerindendir ve bu hedeflerini gerçekleştirmek için de yakıcı sıcak yaz mevsiminin ortasında Gazze halkına karşı yakıt savaşını başlatmıştır.
Korsan rejim israil’in Gazze şeridine karşı yakıt savaşı ise, bölgenin mevcut şartları ile daha fazla baskı ve ablukaya dayanacak gücü olmadığının uluslararası kurum ve teşkilatlar tarafından defalarca vurgulandığı halde yaşanıyor.