GAZZE Üniversitesi Mezunlarından ABLUKA Eylemi

Üniversite Mezunlarını Savunma Komitesi tarafından düzenlenen gösteriye katılan onlarca Filistinli genç “Üniversite muzunu… Çalışmak benim de hakkım… Kendin ve geleceğin için meydanlara in ve haykır” gibi dövizlerle Meçhul Asker Meydanında toplanarak, seslerini duyurmaya çalıştı.

Üniversite muzun İhab Ebu İrmane yaptığı açıklamada kendisinin 28 yaşına girdiğini, ancak zor geçen hayat koşulları ve artan işsizlik nedeniyle henüz iş hayatına başlayamadığını söyledi.

Üniversite Mezunlarını Savunma Komitesi başkanı Ebu İrmane “İşsiz kalan mezunlar topluluğu olarak meydanlara indik. Çalışma hakkımızı ifade etmek ve onurlu bir yaşam için barışçıl ve oldukça medeni bir şekilde taleplerimizi seslendiriyoruz. Gençlerin sorunlarını %50 oranında azaltacak bir projeyi hükümetin yanı sıra Filistinli gruplara da takdim ettik” dedi.

Ebu İrmane hükümete seslenerek gençlerin sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Eyleme iştirak eden Gazze’deki Sivil Toplum Kuruluşları Müdürü Emced Eş-Şeva da yaptığı açıklamada bölgedeki durumun Gazze tarihinde yaşanmış en kötü dönem olduğuna dikkat çekerek, gençler arasında fakirlik ve işsizlik oranının %65’lere ulaştığını, gıda güvencesinin ise kalmadığını söyledi.

Eş-Şeva, Filistin üniversitelerinin yılda 18 bin mezun verdiğini ve bunlardan çoğunun iş bulamadığını ifade etti.

Gençlik Kuruluşları Genel Birliği Başkanı Kayid Cerbu’ ise yaptığı açıklamada “Bugün ‘bizi kaybetmeden kurtarın’ demek için geldik. Gazze kuşatması yeter talebini seslendirmeye geldik” diyerek, hükümetten Gazze’ye yönelik sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.