GAZZE Hastanelerinde SAĞLIK Hizmetleri Durma Noktasında

Teşkilatın genel müdürü Ran Goldstien Gazze’de sağlık durumu hakkında hazırladıkları raporla ilgili açıklamasında, Gazze’de insanî bir sorun yaşandığına dikkat çekerek bu sorun sebebiyle vicdanı sızlayan ve yardım etmesi imkânı olan herkesin bir yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

GÖZAT  GAZZE Sağlık Bakanlığından ELEKTRİK Uyarısı

Goldstien açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dramatik durumun derhal değiştirilmesi gerekir. Bunun için ürünlerin, ilaçların ve elektriğin sokulmasına izin verilmesi ve Gazze’nin kapılarının dünyaya açılması, derhal insanî yardımların sunulması gerekir.”

Raporda 240 çocuğun, yüzlerce kanser ve böbrek yetmezliği hastasının tedaviden yoksun kaldığı bunun için de Ramallah’taki Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’deki birimine özel tahsisat ayırması gerektiği vurgulandı.

GÖZAT  SİYONİST General: ELEKTRİK ve MAAŞ Krizi GAZZE'de Patlama Yapar

Raporda İsrail hükümetinin iki gün önce Filistin Yönetimi’nin isteği doğrultusunda Gazze’ye vereceği elektrik miktarını azaltma kararı alması konusuna da değinildi ve bu konuda değişik kişilerin görüşlerine yer verildi.

Açıklamada Gazze bölgesinin ihtiyaç duyduğu ilacın üçte birinden ve ameliyat odaları ve acil durumlar için kullanılması gereken 270’ten fazla tıbbi cihazdan yoksun olduğu hatırlatıldı.