GAZZE’yi Kuşatmadan Kurtarmak AHLAKİ Bir Vazife!

Sorumluluğun uluslararası topluma ait olduğunu bildiren El-Hudari, Gazze Şeridi’nin kurtarılması için acilen müdahalede bulunulması gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Cemal El-Hudari, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, raporların Gazze Şeridi’ndeki insani ve ekonomik durumu yansıttığını fakat bunun yeterli olmadığını belirtti.

Acil kurtarma planları için pratik adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken El-Hudari, Gazze Şeridi’nde iki milyondan çok insanın yaşadığını ve sağlık, ekonomi, eğitim başta olmak üzere hayatın her alanını etkileyen olumsuz durumdan doğrudan etkilendiğini bildirdi.

El-Hudari, Gazze Şeridi’nde kişi başına düşen gelirin 2 dolar olduğunu ve bunun da dünyadaki en düşük rakam olduğunu açıkladı.

Binlerce ailenin günlük yiyecek ekmek bulamadığına dikkat çeken El-Hudari, Gazze Şeridi’nde fakirlik oranının yüzde 85’e ulaştığını, ilaç ve tıbbi malzemenin yüzde 50’sinin tükendiğini söyledi.

Milletvekili El-Hudari, Gazze Şeridi’ndeki fabrika ve atölyelerin yüzde 90’ının abluka ve hammadde yokluğu nedeniyle kapalı olduğunu, 350 bin kişinin işten çıkarılarak işsizler ordusuna katıldığını ifade etti.