GAZZE Halkı Bugün KUDÜS İçin 2 ŞEHİT Verdi

Kudüs’e destek gösterisinde Gazze, Kudüs ve Batı Şeria halkı bugünde sokaklara dökülerek İşgalci İsrail Güçleriyle çatışmaya girdiler, Batı Şeria ve Kudüs’te an itibari ile 145 Filistinli yaralandı.

Cuma namazından sonra başlayan gösterilerin özellikle Ramallah, El-Halil, Nablus, Selfit, Beytlahim, Cenin, Kudüs ve Gazze’nin doğu ve kuzey kesiminde yoğunlaştığını söyledi.

Filistin Kızılayı’nın verdiği bilgiye göre, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu da onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.

Mescidi Aksa’da Cuma namazından sonra gösteriler yapılırken, El-Vad bölgesinde gösteri yapanlara saldıran işgal güçleri bir çok kişiyi darp ettiler.

Aynı şekilde Batı Yaka’nın Ramallah, Elbire, Beytlahim, Elhalil, Selfit, Kalkiliya, Nablus, Tubas, El-Ağvar ve Gazze sınırında yapılan gösteri ve yürüyüşlere gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombasıyla saldıran işgal güçleri bir kişiyi şehit ettiler.

Gösterilerde yoğun bir şekilde gaz bombasının kullanılması üzerine boğulma tehlikesi geçiren onlarca kişiye çatışma alanında müdahale edildi.

Kudüs’e sahip çıkma adına Filistinli gruplar tarafından İrade Cuması olarak ilan edilen bugün Cuma namazından sonra işgal altındaki Filistin topraklarının hemen hemen yer yerinde gösteri ve yürüyüşler vardı. Göstericiler Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan eden Amerika Başkanı Trump’ın kararını telin ettiler.