Gazze Halkı, Batı Şeria’nın İşgalini Protesto Etti

Gazze Şeridi’nde binlerce Filistinli, Siyonist rejimin Batı Şeria’da yeni bölgelerin işgal topraklarına ilhak planı ve Yüzyılın Anlaşmasını protesto ettiler.

Gazze’nin kuzeyinde Cebeliya Kampı sakinlerinden binlerce Filistinli, sloganlar atarak, Siyonist düşmanın planlarını etkisizleştirmek için ulusal ayaklanma ve intifada çağrısında bulundular.

Filistin İslami Direniş Hareketi liderlerinden ve Filistin Meclisi üyelerinden Meşir Mısri yaptığı açıklamada, Siyonist düşmanın dünyanın korona dahil krizlerle meşgul olduğu bir sırada, Yüzyılın Anlaşması’nı hayata geçirebileceğini düşünyorsa tamamen hata yaptığı vurguladı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Orta Doğu (Batı Asya) gündemini ve İsrail’in Filistin topraklarını ilhak etme planını görüşmek üzere bu hafta üst düzey bir toplantı düzenleyeceğini duyurdu.

Söz konusu toplantı kararı, Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak tarafından, örgütün New York’taki genel merkezinde gazetecilerle yapılan basın toplantısında duyuruldu.

BM sözcü yardımcısı Hak, “BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, İsrail’in Filistin topraklarını ilhak etme kararını yakından takip ediyor.” ifadelerini kullandı.