Gazze’de FACEBOOK İçin Komisyon

Filistinli Gazeteciler Forumu’nun Gazze’deki merkezinde Facebook idaresinin Filistinlilere ait sitelerle, bu sitelerin müdür, çalışan ve muhabirlerine yönelik sürdürdüğü politikayı ele almak için düzenlediği istişare toplantısında, facebook idaresinin politikalarına karşı mücadelenin ve protestoların sürdürülmesi gerektiği vurgulanarak, akitvist ve öğrenciler tarafından Facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerinin doğru bir şekilde kullanılması gerektiği ifade edildi.

Gazeteciler Forumu Başkanı gazeteci İmad El-Afranci, Facebook idaresinin son zamanlarda Filistin davasını sahiplenen ve destekleyen kişi ve siteleri hedef aldığına dikkat çekerek, “Facebookun Filistin, Arap ve uluslar arası düzlemde meydana gelen olaylarda adil olması gerekirken, işgalciye hizmet eder duruma gelmiştir. Facebook idaresiyle işgal rejimi arasında yapılan görüşmeler bunu yansıtmaktadır” dedi.

Toplantıya katılan Filistinli gazeteciler, site yöneticileri ve gazete editörleri, Facebook idaresine karşı atılması gereken adımların yanında, sosyal paylaşım sitelerinde işgal rejiminin propagandalarına karşı mücadeleyle ilgili görüş ve önerilerini beyan ettiler.

İşgal rejiminin baskısı sonucu Facebook idaresi Filistin davasını sahiplenen, destekleyen, işgal rejiminin zulümlerini kamuoyuna yansıtan bir çok site idarecisinin yanında, site ve aktivistin hesabını kapattı.