GAZZE’deki Eylemlerde 15 YARALI!

Gazze bölgesinin doğusundaki sınır bölgelerinde, “İşgalle İlişkileri Normalleştirmeye Direniş Cuması” adı altında ve “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterileri kapsamında düzenlenen etkinliklere işgal güçlerinin saldırıda bulunması sonucu ikindi vakitlerinde on beş kişi yaralandı. Ayrıca onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından etkilendiği haber verildi.

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre haberin hazırlandığı vakte kadar işgalcilerin saldırıları sonucu yaralananların sayısı 15’e çıkmıştı. Sağlık Bakanlığı onlarca kişinin de göstericilerin üzerine yoğun bir şekilde atılan gaz bombalarından etkilendiğini dile getirdi.

Bugün Cuma namazlarından sonra Gazze’deki ahali, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin 41. Cumasına tekabül eden “İşgalle İlişkileri Normalleştirmeye Direniş Cuması” etkinliklerine katılmak için sınıra yakın bölgelerde yer alan dönüş çadırlarına akın etti.

Ahali işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi ve Arap ve İslam ülkelerinin başkentlerinde onun diplomatik temsilciliklerinin açılmasını kesin bir dille reddettiğini ortaya koymak amacıyla gösterilere destek verdi ve binlerce kişi gösterilerin düzenlendiği dönüş çadırlarına akın etti.

İşgal güçleri gösterilere katılanlara mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdı.