GAZZE’de Dünya KUDÜS GÜNÜ Etkinlikleri

Filistin Parlamentosu’na bağlı Kudüs Komisyonu Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye, “Bu önemli günde işgalci İsrail’e şu mesajı vermek istiyoruz. Topraklarımızda sana huzur olmaz, bu mübarek topraklar üzerinde sana yer yoktur. Toprağımızdan, Kudüs ve Mescidi Aksa’mızdan defol git. Halkımıza ve kutsal mekânlarımıza yapılan saldırılara karşı koymak için Allah’ın izniyle geliyoruz” dedi.

İkinci mesajını direniş güçlerine veren Ebu Halebiyye, Kudüs’e destek vermelerini, dayanışmalarını sürdürmelerini, güçten başka bir dilden anlamayan işgalciye karşı direnen Kudüs halkına ve intifadasına var güçleriyle yardım etmelerini, Filistin Yönetimi’nden de düşmana gereken dersi vermeleri için direniş üzerindeki baskılarını kaldırmasını istedi.

Gösteride direniş hareketleri adına söz alan Halk Cephesi’nin Merkez üyesi Cemil Muzhir, işgal rejimiyle mücadelede Kudüs’ün merkez olmaya devam edeceğini belirterek, Filistin halkının son karış toprağını alıncaya kadar direnişe devam edeceğini söyledi.

Gösteride söz alan Gazze’ye sürgün edilen Kudüslü esir Fuat Er-Razım, Siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Kudüs’ün ciddi sıkıntı çektiğini söyledi.

Kudüs’ün kesin olarak özgürleşeceğine dikkat çeken Er-Razım, Müslümanlardan aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp yönlerini Kudüs ve Filistin’e vermelerini istedi.