Gazze Bir Geceyi Daha Ateş Yağmuru Altında Geçirdi

Aksa Tufanı 17’nci gününe girerken, siyonist işgal güçleri bütün gece boyunca ve sabah saatlerinde Gazze’nin her tarafına rastgele bombalar yağdırdılar. Tamamen sivil hedeflerin vurulduğu ve gerek insanlara gerekse binalara büyük çapta zarar vermeyi amaçlayan saldırıların tamamen intikam saldırıları niteliğinde olduğu görgü tanıkları tarafından dile getirildi. 

Yerel kaynaklar, işgal rejiminin savaş uçaklarının içinde ailelerin ikamet ettiği onlarca evin üzerine bombalar yağdırarak buraları içinde oturanların üzerine yıkmak suretiyle çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olduklarını ifade etti. Saldırıda şehit edilenlerin büyük çoğunluğunu çocukların ve kadınların oluşturduğuna dikkat çekildi. 

Muhabirimiz işgal güçlerinin Filistin direnişini teslim olmaya zorlamak amacıyla büyük tahribata yol açan ve özellikle de sivil kalabalıkları hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Tıbbi kaynaklar, işgal güçlerinin dün akşamdan itibaren gerçekleştirdikleri saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 100’ü geçtiği bilgisini verdi. Bazı saldırılarda yine aileler toptan yok edildi. İşgal güçlerinin şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu saldırılarda yüzlerce aile bütün efratlarıyla toptan yok edildi. 

İşgal güçlerinin saldırıları sabah saatlerinde de devam etti.